
Indicatiestelling
De klachten die binnen psychologie praktijk Healthy Mind behandeld worden zijn breed. U kunt vastlopen in het dagelijks leven, op uw werk, met uw partner of uw kinderen. De klachten kunnen verband houden met het hebben van weinig zelfvertrouwen, negatieve gedachtes, niet goed weten wie je bent of moeite hebben met het aangaan en onderhouden van belangrijke relaties. De klachten kunnen maken dat u zich hierdoor somber en/of eenzaam. De klachten kunnen ook samenhangen met vastgeroeste gewoontes die moeilijk zijn te doorbreken of zijn ontstaan door ingrijpende nare gebeurtenissen in uw leven of (vroegkinderlijke) trauma’s die u heeft meegemaakt. Ook kunt u terecht bij psychologie praktijk Healthy Mind voor klachten als ADHD, PTSS, depressies, angsten, zelfbeeld, genderdysforie en relatietherapie.
Aanmelding
Aanmelden kan eenvoudig via uw huisarts, die de verwijzing digitaal kan versturen via Zorgdomein. Is dit niet mogelijk? Dan kan deze ook per email worden verzonden, op voorwaarde dat dit op een beveiligde manier gebeurt. Zonder beveiligde verzending kan ik de verwijzing helaas niet in behandeling nemen. Binnen 7 werkdagen na uw aanmelding neem ik contact met u op om, zo nodig, eerst telefonisch contact te hebben om in te schatten of behandeling binnen mijn praktijk passend is. Is behandeling passend dan plannen we direct een intake. Is er een wachtlijst? Dan informeer ik u over de wachttijden.
Intake
Hierna volgt de intake fase. Deze bestaat meestal uit 1 of 2 afspraken van minimaal 90-120 minuten waarbij we gezamenlijk uw klachten in kaart brengen en hierin oog hebben voor uw voorgeschiedenis en andere relevante informatie. Aan het einde van de intake stel ik een DSM diagnose (indien van toepassing), bepaal ik de zorgzwaarte (HoNOS+) en geef ik een voorlopig behandeladvies. Bij akkoord maken we samen een behandelplan en lichten we, mits u daar toestemming voor geeft, samen uw verwijzer in dat de behandeling van start gaat. Verder zullen we in de intake fase ook stil staan bij praktische zaken als afspraken, tarieven, no shows, beroepsgeheim en vakanties e.d.
Behandeling
Naar aanleiding van de intake stellen we dan samen de behandeldoelen en een behandelplan op. We spreken af hoe vaak en op welke momenten we elkaar zullen zien. Idealiter zien we elkaar wekelijks op vaste tijden. Afhankelijk van uw hulpvraag en de fase van de behandeling, kunnen de gesprekken face-to-face of via (beeld)bellen plaatsvinden. De behandelsessies duren gemiddeld 45 minuten. De behandeling wordt afgestemd op uw behoeften en kan, indien gewenst, ondersteund worden met e-health modules.
De duur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon. Sommigen mensen zijn binnen een jaar geholpen, bij anderen kost het meer tijd. Ook verschilt het effect van de behandeling per persoon. Samen evalueren we daarom regelmatig uw klachten en het behandelplan en bepalen we of en zo ja hoe we verder gaan binnen de behandeling.
Afsluiting
Aan het einde van de behandeling stellen we (indien gewenst) een terugval preventie plan op en informeren we, mits u toestemming geeft, uw verwijzer. Daarnaast evalueren we de behaalde resultaten en reflecteren we op de vooruitgang.
Crisis en waarneming
Mijn praktijk is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00-17.00. Mijn werkdagen waarop ik cliënten zie zijn maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 16.30. Incidenteel is er ook ruimte om ‘s avonds te (beeld) bellen.
Buiten de openingstijden van de praktijk en in het weekend kunt u in geval van crisis terecht bij de huisartsenpost.
Voor ingeschreven patiënten is er tijdens vakanties een mogelijkheid om de behandeling waar te laten nemen door een collega, hier zullen we samen voor de geplande vakanties over in gesprek gaan.

Behandelingen
Binnen psychologie praktijk Healty Mind worden onder andere de volgende behandelingen gegeven; behandelingen kunnen zowel face to face als (deels) online gegeven worden.
Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
Gedragstherapie en cognitieve therapie zijn onafhankelijk van elkaar ontstaan. De laatste 15 jaar zijn beide therapieën meer met elkaar geïntegreerd geraakt. Tegenwoordig worden zij vaak als één en dezelfde soort psychotherapie beschouwd: cognitieve gedragstherapie of CGT.
Schematherapie (SFT)
Schematherapie is een nationaal en internationaal wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie.
Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.
Emotionally Focused Therapy (EFT)
Emotionally Focused Therapy (EFT) gaat uit van de hechtingstheorie: wij mensen zijn gemaakt om ons te hechten. Als onze hechting wordt bedreigd, dan schieten we in paniek. De één gaat in de aanval, een ander trekt zich liever terug. De focus in EFT therapie ligt op het doorbreken van die negatieve patronen. Dan ontstaat er meer onderling begrip en vertrouwen.